Sokba kerülhet a nagyképűség a TV2-nek

media
2017 február 18., 14:18
comments 182

Ahogyan arról mi is írtunk, február 24-én megújul a TV2 híradója, a Tények hivatalosan is 

Magyarország legjobb híradója lesz. 

lastdaysoftenyek.tumblr.com
photo_camera Eddig is az volt! (lastdaysoftenyek)

Lehet viszont, hogy Magyarország legjobb híradója ráfázik a kendőzetlen őszinteségre. A Népszava által megkérdezett szakértője szerint ugyanis totálisan sérti a versenyjogot, hogy a TV2 ilyen beképzelt állításokat tesz.

Azt mondja, a csatorna ezzel százmilliós versenyhivatali büntetést is kaphat. Korábban volt már példa rá, hogy egy samponcéget pereltek be hasonlóan nagyzoló állítás miatt.

A versenyjog azért tiltja az ilyen reklámokat, mert a

„termékek, szolgáltatások összehasonlításának mindig konkrét termékek, szolgáltatások között kell fennállnia, és mérhető, számszerű eredményeken kell alapulnia”

– mondja Polyák Gábor, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője. 

Szerinte a TV2 állíthatja ugyan, hogy az övék minden más híradónál jobb, de ezt nézettségi adatokkal is igazolniuk kell. Egy híradó esetében viszont aligha dönthető el egyértelműen, mitől lesz az egyik a legjobb vagy a legrosszabb, ez nem a nézettségen múlik. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.