Beszólt a Momentumnak a NOB elnöke

2017 február 19., vasárnap 16:34
777
Thomas Bach és Orbán Viktor nem engedik kialudni a lángot Rio de Janeiro-ban.  Fotó: Illyés Tibor

"Csak fel akarják tenni magukat Magyarország politikai térképére, és nevet akarnak szerezni maguknak." 

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke nyilatkozott csalódottan az AP hírügynökségnek vasárnap, azok után, hogy pénteken a Momentum Mozgalom 266 ezer aláírást adott le a Fővárosi Választási Bizottság irodájában, utat nyitva ezzel egy fővárosi népszavazás előtt az olimpiai pályázat sorsáról. 

Bach szerint, hallatlan, "politikai célok vezérelték a budapesti olimpia ellenzőit, akik aláírásgyűjtésükkel komoly veszélybe sodorták a 2024-es magyar fővárosi pályázatot", és hátsó szándék vezérelte a kezdeményezőket, akik munkájuk során egyedül önös érdekek vezéreltek.

Az elnök reagált azokra a spekulációkra is, miszerint Budapest esetleges kiszállásával a bizottság előre dönthet a 2028-as rendezés helyszínéről is, felosztva így a közelgő játékokat Los Angeles és Párizs között, és világossá tette, idén ősszel - szeptember 13-án, Limában - csak a 2024-es helyszínről születik majd végleges döntés.

Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester szerdán vagy csütörtökön találkoznak, és hoznak várhatóan végleges döntés a pályázat sorsáról. A szervezéssel megbízott Budapest2024 mindenesetre már felfüggesztette a kifizetéseket a tenderrel összefüggésben. A népszavazást kezdeményező Momentum arra kérte a fővárost, hogy ne vonja vissza a pályázatot, hanem a választók kívánalmait meghallgatva írja ki a népszavazást. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt