Beszólt a Momentumnak a NOB elnöke

POLITIKA
2017 február 19., 16:34
comments 756
photo_camera Thomas Bach és Orbán Viktor nem engedik kialudni a lángot Rio de Janeiro-ban. 

"Csak fel akarják tenni magukat Magyarország politikai térképére, és nevet akarnak szerezni maguknak." 

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke nyilatkozott csalódottan az AP hírügynökségnek vasárnap, azok után, hogy pénteken a Momentum Mozgalom 266 ezer aláírást adott le a Fővárosi Választási Bizottság irodájában, utat nyitva ezzel egy fővárosi népszavazás előtt az olimpiai pályázat sorsáról. 

Bach szerint, hallatlan, "politikai célok vezérelték a budapesti olimpia ellenzőit, akik aláírásgyűjtésükkel komoly veszélybe sodorták a 2024-es magyar fővárosi pályázatot", és hátsó szándék vezérelte a kezdeményezőket, akik munkájuk során egyedül önös érdekek vezéreltek.

Az elnök reagált azokra a spekulációkra is, miszerint Budapest esetleges kiszállásával a bizottság előre dönthet a 2028-as rendezés helyszínéről is, felosztva így a közelgő játékokat Los Angeles és Párizs között, és világossá tette, idén ősszel - szeptember 13-án, Limában - csak a 2024-es helyszínről születik majd végleges döntés.

Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester szerdán vagy csütörtökön találkoznak, és hoznak várhatóan végleges döntés a pályázat sorsáról. A szervezéssel megbízott Budapest2024 mindenesetre már felfüggesztette a kifizetéseket a tenderrel összefüggésben. A népszavazást kezdeményező Momentum arra kérte a fővárost, hogy ne vonja vissza a pályázatot, hanem a választók kívánalmait meghallgatva írja ki a népszavazást. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.