Elhagyja Angliát a Brexit miatt egy nemzetközi barokk zenekar

zene
2017 február 19., 16:35
comments 58

1985 óta működik Oxfordshire-ben a European Union Baroque Orchestra (EUBO), de már csak néhány hónapig, mert a zenekar vezetői úgy döntöttek, jelenlegi formációjukban május 19-én adják utolsó koncertjüket a londoni St. John's Smith Square-en, mielőtt átteszik székhelyüket Antwerpenbe. 

Az EUBO fontos európai projekt; lényege, hogy az unió különböző barokk zenésznek készülő diákjai és fiatal művészei itt gyakorlatot szerezhetnek a konzervatórium után, de még a profi karrier előtt, és belekóstolhatnak abba, milyen is részese lenni egy valódi zenekarnak. Évente akár 100 fiatal zenészt is meghallgatnak, akik közül minden negyedik vagy ötödik tud csatlakozni is a produkcióhoz.

A zenekar menedzsere, Emma Wilkinson azt nyilatkozta a Guardiannek, a döntés egyik oka, hogy nem szeretnék kockáztatni sok tehetséges fiatal angol zenész karrierjét azzal, hogy esetleg nagy zenekarok nem hívják meg őket a szigetországból, mert alkalmazásul túl sok és macerás papírmunkával járna. Alapvetően elővigyázatosságból döntenek a költözés mellett. 

Nem az EUBO az egyetlen, amely elhagyni tervezi Angliát: az 1976-ban alapított, szakmailag szintén magasan jegyzett, londoni European Union Youth Orchestrea is hasonló lépést mérlegel. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.