Honfoglalás 2000: Gyanúsan gyorsan jöttek össze az aláírások, sok lehet köztük a hamis

2017 február 19., vasárnap 20:06
436

Csalódott a putyinista és orbánista elkötelezettségéről elhíresült Honfoglalás 2000 Egyesület, amiért összegyűltek a szükséges aláírások az olimpiarendezésről szóló népszavazáshoz, viszont ők  beleállnának az ügybe, és arra kérik a fővárost, számoltassák össze az aláírásokat, hátha csaltak a gyűjtügetők.

Decemberben az egyesület egyenesen követelte Budapestnek a rendezés jogát, Hosszú Katinka edzőjét, az akadékoskodó Shane Tusupot például azzal vádolták, hogy az amerikai olimpiai pályázat mellett lobbizik a magyar ellenében. 

A honfoglalók most azt kérik a szervezőbizottságtól és a főpolgármestertől, hogy ne vonják vissza a pályázatot, előbb vizsgálják meg, egyáltalán szabályos volt-e a gyűjtés, gyanúsan gyorsan jöttek össze ugyanis az aláírások, sok lehet köztük a kamu, még a közokirat-hamisítást sem lehet kizárni, és ha nem csal az előérzetük, máris lehet indítani a büntetőeljárásokat. A Putyin-Orbán barátság feltétlen híveinek hibátlan közleményét szokás szerint változatlan formában közöljük:

"A civil szervezet kéri az Bp.-i Olimpia Szervezőbizottságát és Tarlós főpolgármester urat, hogy ne vonják vissza elhamarkodottan a főváros pályázatát. Előbb meg kell vizsgálni: szabályos volt-e az aláírásgyűjtés. 

Az aláírások leadásának időpontjára  ugyanis, gyanúsan, szinte megduplázódott az aláírók száma. Az Országos Választási Bizottságnak szúrópróba szerűen meg kell keresni aláírókat, hogy meggyőződjenek: valóban ők írták-e alá az ívet? 

Amennyiben, akárcsak egyetlen egy személy neve, aláírása, címe, személyi száma hamisan szerepel az íven, (anélkül, hogy személyesen írta volna alá), akkor feltételezhető, hogy több is akad, s ez esetben súlyos bűncselekmény elkövetése sem zárható ki, ugyanis ez közokirat-hamisításnak minősülne. 

A pártoknak (és más szervezeteknek) lehetnek korábbi választásoknál felhasznált (most felhasznált) listájuk. Ha kiderülne a csalás, érvényteleníteni kell az aláírásgyűjtést az elkövetők ellen pedig büntető eljárást kell foganatosítani. Magyarország az olimpiától függetlenül, nem keveredhet ilyen helyzetbe. Nem zárható ki, hogy világraszóló botránynak nézünk elébe! 

Kérjük az illetékeseket, hogy súlyának megfelelően kezeljék az ügyet: a magyar nemzet hitelességéről, becsületünkről van szó!"

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt