Az amerikai alelnök háromszor is megtagadta Trumpot

eu
2017 február 20., 11:10
comments 45

A Donald Trump vezette új kormányzat keresi a módját, hogyan mélyíthető el a kapcsolat az USA és az EU között – mondta Mike Pence amerikai alelnök Brüsszelben, ahol tárgyalásokat folytat az EU és a NATO vezetőivel.

Pence először Federica Mogherinivel, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével tárgyalt az Egyesült Államok brüsszeli nagykövetségén, majd Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével beszélt.

Tusk a Twitterre azt írta ki, hogy egyetért-e vele a nemzetközi rendről, a biztonságpolitikáról és az új amerikai kormány és az EU közötti kapcsolat fontosságát illetően. Mint írja, Pence háromszor is igent mondott (megtagadva ezzel Trumpot), így Tusk szerint nincs más dolguk, csak ehhez tartani magukat.

Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével és Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral is megbeszélést folytat Mike Pence. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.