Deutsch Tamás helyretette az összevissza nyilatkozgató Enyedi Ildikót

POLITIKA
2017 február 20., 09:05
comments 369

Még a Berlinale zárónapja előtt készített egy hosszabb interjút Enyedi Ildikóval, a később Arany Medve-díjjal kitüntetett Testről és lélekről című magyar film rendezőjével a német közszolgálati Deutschlandradio. A riporternő a film egyik konkrét, rendőrségi korrupciót bemutató jelenétéről kérdezte a rendezőt, hogy az vajon szándékosan utal-e magyar közállapotokra.

„Ezek a mi mindennapjaink. Oké, adjon nekem egy kis húst, egy kicsit innen, egy kicsit abból – ez volt a szocializmus. (…) De ami most a hazánkban történik, szégyen, és valóban félelemmel tölt el. (…),"

válaszolta Enyedi. Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő nem bírta ki, és válaszolt a kritikára:

"Kedves Ildikó, most a hazánkban az történik, hogy tizenkét év után végre filmet csinálhattál.

 Ne szégyelld és ne félj tőle."

link Forrás

Deutsch amúgy rosszul tudja: nem tizenkettő, hanem tizenhét éve nem rendezett Enyedi Ildikó játékfilmet. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.