A rákosokat C-vitaminnal kezelő állatorvos szerint a világ legnagyobb, kemoterápiás lobbija miatt kapott 1 év felfüggesztettet kuruzslásért

Egészségügy
2017 február 21., 10:06

Dávid Tamás, a magát rákkutató professzornak valló mosonmagyaróvári állatorvos 2010 és 2015 között  C-vitaminnal kezelte a daganatos betegeket, ami miatt kuruzslásért 1 év börtönt kapott, 2 évre felfüggesztve.

A férfi reggel a TV2 Mokka vendégeként magyarázkodott, elképesztő műsort lenyomva mindenféle kétes elismerésekről és világ-összeesküvésekről. Mint mondta, meg fogja támadni az ítéletet.

Dávid, aki 1964-ben szerzett állatorvosi diplomát, azt is fontosnak tartotta elmondani, hogy annak idején híres sportoló volt, a tokiói olimpiára is nevezve volt cselgáncsban, illetve hogy öreg székely főnemesi családból származik.

A kitüntetéseket, amiket állítása szerint az egész világon kapott (az osztrák becsületrend keresztjétől a nemzetközi békedíjig, illetve a limai egyetemen kapott címzetes egyetemi tanári címét) – miután az osztrák kormány megbízásából, nagy kutyákon kísérleteztek ki egy ortopéd világszabadalmat –, bemutatták a bíróságon.

Dávid Tamás vádlott a Mokka vendégeként (Forrás: TV2)
photo_camera Dávid Tamás vádlott a Mokka vendégeként (Forrás: TV2)

Állítása szerint a csapatával a rák ellen egyértelműen hatásos növényeket kutattak, és az egész világon, Dallastól Moszkváig hirdették a „rendszert”, ami most az EU szabadalmi védelme alatt áll. Forrásaik között ott volt Linus Pauling és Szent-Györgyi Albert, aki a felfedezéséért „az életével fizetett”. (A jegyzőkönyv kedvéért: Szent-Györgyi Albert Nobel-díjasként, 93 évesen halt meg.)

Dávid Tamás szerint egyértelmű, hogy azért ítélték el, mert „itt vannak olyan erők”, „a világ legerősebb lobbija, kérem szépen, amely a kemoterápiába 1100 milliárd dolláros nettó bevételt vesz”, és „boszorkányüldözés folyik ellenük”.

Szerinte Paulingtól Szent-Györgyin át hosszú azoknak a sora, akik küzdöttek ez ellen a lobbi ellen.

„Minden más, ami nem kemó és sugár, azt eltüntetik, és ellehetetlenítik.”

Arra a felvetésre, hogy mégiscsak állatorvos, azt mondta: ő rákkutató 30 éve, óriási csapatot vezetett, és már 25 könyve megjelent. (A bíróságon a kínai orvosi bizonyítványával akarta az orvosi végzettségét alátámasztani, de a bizonyítványt nem honosíttatta itthon, így azt nem fogadták el.)

Állítása szerint baráti beszélgetésen leült daganatos betegekkel, és akik megfogadták az információkat, amiket a nagy dózisú C-vitaminról mondtak, azok ezrével meggyógyultak, áttétesek, akikről már lemondtak. Ráadásul ezért pénzt sem kért.

Konspiráció helyett a szomorú valóság

A férfi büntetőpere tavaly október elején kezdődött. A vádirat szerint D. Tamás – mint a Nemzetközi Rák Információs és Prevenciós Központ Kiemelten Közhasznú Alapítvány képviselője – egy, az otthonában kialakított irodában és Budapesten heti 2-2 alkalommal fogadott különböző stádiumú daganatos betegeket, akiknek életmód-, étkezési és folyadékbeviteli tanácsokat adott, és egy termék fogyasztását, illetve nagyon magas dózisú C-vitamin intravénás beadását javasolta.

A betegekkel adatlapot töltetett ki, amikből a személyes adataik mellett megismerhette a betegségük típusát, stádiumát, étkezési szokásaikat. A leadott orvosi leletek alapján meghatározta a szükséges C-vitamin mennyiségét, amit a betegeknek 3, ápoló végzettségű nő adott be heti 3-5 alkalommal. A betegek a magas tartalmú C-vitamint az infúziós oldattal és minden tartozékával az egyik budapesti, a vádlott által ajánlott patikában szerezték be.

A C-vitamin-ampulla beadása (akár injekcióban, akár intravénásan) ún. invazív beavatkozásnak számít, amit csak orvos rendelhet el, de a vádlottnak csak állatorvosi diplomája van, nem tagja sem a Magyar Orvosi Kamarának, sem a Magyar Állatorvosi Kamarának.