Az állami légiforgalmi cég prémiumkategóriás támogatója a kormányközeli alapítványoknak

POLITIKA
2017 február 21., 10:33
comments 29

Nagyon jól megy az állami tulajdonú légiforgalmi szolgáltatócégnek, a Hungarocontrolnak. Az nemrégi derült ki, hogy a cég 320 millió forintot adott a Szövetség a Nemzetért Alapítványnak, amely minden polgári körök ősanyjának, az Orbán Viktort is tagjai között tudó Szövetség a Nemzetért Polgári Körnek az alapítványa. (Hogy mivel is foglalkozik mostanában az alapítvány, az a honlaprájáról nem derül ki, de dől hozzájuk a támogatás mindenhonnan.)

A Hungarocontrol nemcsak Orbán polgári körének adott támogatást, hanem a Jövő Uniója Alapítványnak is - derül ki a hvg cikkéből. 

Ennek az alapítványnak a kuratóriumi elnöke Tardi Tamás Ákos, a Fidelitas országos választmányának az elnöke. 25 millió forintot kaptak a légiforgalom állami szakembereitől. Jó, kevesebb ez, mint az Orbán polgári kör 320 milliója, de a Jövő Uniója azért kapott a Szerencsejáték Zrt-től is 8 milliót. A honlap szerint a támogatóik között van a Szerencsejáték mellett a Mavir és az Eximbank is. 

Az alapítvány magáról azt írja

„A Jövő Uniója Alapítvány a kezdetektől fogva elkötelezetten támogatja a fiatal generáció közéleti fejlődését – határainkon innen és túl –, kulturális, tudományos és művészeti tevékenységeit. Tudatosan figyelmet fordítva az ifjúságnevelésre, a Közép Európai fiatal generáció közös törekvéseinek segítésére.”  

Azt a Hungarocontrolnál a legutóbbi érdekődésünkre nem árulták el, hogy ki és milyen megfontolások alapján dönt a támogatásokról. 

A fidelitasos Tardi ugyanakkor a Népszavának azt válaszolta: „2016 januárjában több szervezetnek írtunk alapítványi bemutatkozó levelet, ezt követően a Hungarocontrol Zrt. felvette a kapcsolatot az alapítvánnyal és adatokat kért tőlünk ellenőrzés céljából. Majd több megbeszélést követően létrejött a támogatási szerződés.” Tardi szerint pénzt az Őrangyalok Ligája nevű programra költötték: „gyermekálmok megvalósítására használtuk fel a 2016-os évben.” 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.