Az állami cég nem hajlandó megmondani, miért adott 320 milliót Orbán polgári körének

POLITIKA
2017 február 11., 10:58
comments 171

2016 októberében egy állami tulajdonú légiforgalmi szolgáltatócég, a Hungarocontrol 320 millió forintot adott a Szövetség a Nemzetért Alapítványnak - szúrta ki az Index. Ez az alapítvány áll Orbán Viktor polgári köre mögött.

A támogatásról szóló dokumentum elérhető a Hungarocontrol honlapján is. Abban a pdf-ben az szerepel, hogy október 17-én kötött szerződést a cég az alapítvánnyal 320 millió forint értékben.

A 444 megkereste a Hungarocontrolt, hogy megtudjuk, az állami cégnél ki döntött a támogatásról, mire adták pontosan, és hogy adtak-e már valaha ekkora támogatást bármilyen szervezetnek. Erre a cég érdemben nem volt hajlandó válaszolni, ennyit írtak:

„...ezúton tájékoztatjuk, hogy Társaságunk az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, valamint a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény alapján a közérdekű és közérdekből nyilvános adatokra vonatkozó közzétételi kötelezettségének eleget tett, kérdéseivel kapcsolatban honlapunkon tájékozódhat.”

A cég honlapján azonban nem található válasz az általunk felett kérdésekre.

Az Orbán-kormány nem engedte el a Szövetség a Nemzetért Alapítvány kezét, a szervezet a kormány kifizetési listáin is szerepel. A Rogán-vezette propagandaminisztériumtól például 20 milliót kaptak tavaly év végén. Aztán karácsonyra is megdobta őket a kormány 80 millióval.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt