Nem vették napirendre a népszavazás kiírását

POLITIKA
2017 február 22., 09:00
comments 203

A Fővárosi Közgyűlés elutasította az ellenzék javaslatát, hogy vegyék napirendre az olimpiai pályázatról szóló népszavazás kiírását.

A napirendre vételt az ellenzéki pártok támogatták, a fideszes többség pedig kétszer is leszavazta (Csárdi Antal /LMP/ és Horváth Csaba /MSZP/ is indítványozták a népszavazás napirendre vételét). 

Tarlós István Csárdi javaslata esetén tartózkodott, Horváth esetében nemmel szavazott. A főpolgármester már a szavazás előtt jelezte, hogy Csárdit jobban megérti, mert ő kezdettől ellenezte az olimpiát, szemben Horváthtal.

A népszavazásról vita nem volt, csak arról szavaztak a közgyűlésben a képviselők, hogy napirendre vegyék-e a témát. 

A közgyűlés előtt az ellenzékiek arról beszéltek, hogy a Momentum Mozgalom által leadott 266 ezer aláírás között biztos lesz 138 ezer érvényes, vagyis érdemes lenne elébe menni az emberek akaratának.

Azt viszont megszavazták, hogy tárgyalják Kocsis Máté (Fidesz) politikai nyilatkozatát, aminek ez a három pontja van:

  • a nemzeti egység az olimpia támogatására megbomlott,
  • erről azok az ellenzéki politikusok tehetnek, akik régen támogatták az ügyet, de politikai haszonszerzésből már nem támogatják,
  • a város vezetése tárgyaljon a kormánnyal és a MOB-bal a folytatás esélyeiről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.