Péntektől indul a budapesti lomiszezon

ÉLET
2017 február 23., 12:07
Fotó: <a href="https://www.flickr.com/photos/almodozo/6263508994/in/photolist-axu81o-deUFfF-4DcUNd-LpoLL-LpoLG-6esCXr-5mdwdw-5pAHMk-HRWJa-JQFV9-JQFVC-JQFVd-7CbDX9-LpoLN-LpoLq-LpoLj-9u6Lg8-ein5HN-22rXTf-fCRZkH-nQtGqz-6pnu6i-bEMULT-bEwEXg-4HMXFm-bsqDS3-cpC26G-22s2Sw-22s2gA-4Dqbji-22nAw6-22nyDH-gpPwtg-22rZHw-22nwKH-22nwm8-K1N1m-K1MWG-a69WvU-6KHHyy-bEwEy4-brCNbL-8dnpSt-a64n7S-ezqYTX-a5ajUJ-brCMA5-4TU2ZZ" target="_blank">habeebee / Flickr</a> CC BY-NC-ND 2.0
photo_camera Fotó: habeebee / Flickr CC BY-NC-ND 2.0

A tavasszal együtt az illatokkal együtt érkezik a szemét is: péntektől elsőként az V. kerületben megkezdődik az idei lomiszezon.

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. csütörtöki MTI-közleménye szerint hamarosan több mint 800 ezer háztartásba küldenek tájékoztató levelet arról, hol mikortól lehet kihordani a már nem kellő cuccokat az utcafrontra, de a www.fkf.hu-n és az fkfzrt@fkf.hu mailcímen is lehet tájékozódni a részletekről. 

Az FKF nagyon szépen kéri mindenkit, hogy nap mint nap képződő szemetet, építési törmeléketet, gumiabroncsot, szenet, veszélyes hulladékot ne készítsenek ki, üveget, műanyagot és fémet pedig csak elkülönítetten. A veszélyes hulladékok (pl. akkumulátorok, oldószerek) elszállítására az FKF az elszállítás napján minden körzetben ideiglenes átvevőhelyet üzemeltet. 

A társaság azt is kéri mindenkitől, a kikészítés napján 18 óra után hordják ki a szemetet. Fontos még, hogy az FKF az útburkolatot megtisztítja az elszállítás után, de a járdák takarítása az ingatlanok tulajdonosainak feladata. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.