Péntektől indul a budapesti lomiszezon

Fotó: habeebee / Flickr CC BY-NC-ND 2.0

A tavasszal együtt az illatokkal együtt érkezik a szemét is: péntektől elsőként az V. kerületben megkezdődik az idei lomiszezon.

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. csütörtöki MTI-közleménye szerint hamarosan több mint 800 ezer háztartásba küldenek tájékoztató levelet arról, hol mikortól lehet kihordani a már nem kellő cuccokat az utcafrontra, de a www.fkf.hu-n és az fkfzrt@fkf.hu mailcímen is lehet tájékozódni a részletekről. 

Az FKF nagyon szépen kéri mindenkit, hogy nap mint nap képződő szemetet, építési törmeléketet, gumiabroncsot, szenet, veszélyes hulladékot ne készítsenek ki, üveget, műanyagot és fémet pedig csak elkülönítetten. A veszélyes hulladékok (pl. akkumulátorok, oldószerek) elszállítására az FKF az elszállítás napján minden körzetben ideiglenes átvevőhelyet üzemeltet. 

A társaság azt is kéri mindenkitől, a kikészítés napján 18 óra után hordják ki a szemetet. Fontos még, hogy az FKF az útburkolatot megtisztítja az elszállítás után, de a járdák takarítása az ingatlanok tulajdonosainak feladata.