Caitlyn Jenner berágott Trumpra

2017 február 24., péntek 8:10
52

"Republikánusként mondom egy másik republikánusnak, ez katasztrófa. De még van lehetőség a kijavítására. Ígéretett tett, hogy megvédi az LGBTQ-közösséget. Hívjon" - üzente Donald Trumpnak az amerikai elnök kedvenc médiumán, a Twitteren legismertebb transznemű támogatója, a világsztár Caitlyn Jenner. Jenner Trump legfrissebb elnöki rendeletére utalt, arra, amivel visszavonta Obama elnök transzneműek iskolások jogait védő intézkedéseit.

Jenner nemcsak Trumpnak üzent a témában, támadta az elnök igazságügyi miniszterét, az emberi jogi témákban visszás nézeteket képviselő Jeff Sessiont is, aki a hírek szerint kiharcolta az elnöki rendelet meghozatalát. "Van egy üzenetem a zaklatóknak: betegek vagytok. És mert gyengék vagytok, ezért gyerekekbe köttök bele, meg nőkbe, meg olyanokba, akiket sebezhetőknek hisztek. A jelek szerint az önbizalomhiányon az se segít, ha valakiből igazságügyi miniszter lesz" - írta.

Összességében viszont optimista maradt. A transznemű fiataloknak annyit üzent, hogy "nyerésben vagytok".

Trump döntése a transznemű diákokat védő elnöki rendelet visszavonásáról meglepetést okozott, mert az elmúlt években a Republikánus Párt feladni látszott a kultúrharcot, Trump maga pedig a republikánus átlaggal szemben kifejezetten megengedő volt LGBTQ-témákban. Egyáltalán nem ellenezte például a melegházasságot, és kampányában tényleg ígéretet tett a meleg- és transzjogok védelmére. (Via The Daily Dot)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt