Tényleg Budapest strandbárója lesz Gerendai Károly, aki mindent feltesz a globális felmelegedésre

gazdaság
2017 február 24., 06:37
comments 48

Hiába tiltakoztak a helyi civilek, hiába volt róla képviselői indítvány is, a budakalászi képviselőtestület nem volt hajlandó nyílt ülésen, a választói szemébe nézve megtárgyalni csütörtökön a Luppa-tónak a település tulajdonában lévő része eladását. Így végül zárt ülésen döntöttek úgy, hogy - a Magyar Nemzet információja szerint 118 millió forintért - az ismert fesztivál- és gasztrovállalkozóé lehet a tódarab. 

link Forrás

Ez az a víz, amit Budapestről Szentendre felé hajtva az út jobb - az Omszki tóval szemközti - oldalán látni.

A hatalmas, kristálytiszta vízű, Budapest határában elterülő kavicsbányató további, durván háromnegyednyi része az Óbuda Zrt-é, akiktől Gerendai tavaly 10+10 évre kibérelte azt a részt és egyből meg is nyitotta rajta a streetfooddal, ugrálóstégekkel, úszómesterekkel, napernyőkkel és vízijátékokkal felszerelt Középosztály Strandot, amit mi is leteszteltünk. Már akkor azt tervezte, hogy a tó további szögleteiben további strandokat nyit majd a Prolik, a Nudisták és más egzotikus népcsoportok számára is, a tó közepén kifejezetten kitelepülős vendéglátóhelyek számára bérbeadható földnyelvet alakított ki és megpendítette, hogy a tó melletti földterületen később akár szálloda- és ingatlanberuházásokba is foghat.

Úgy tudjuk, hogy a Sziget eladása után Gerendai Buli- helyett tényleg Strandbáróvá képzi át magát, és a tó teljes megszerzésére tör, hatalmas vízisport- és szórakoztató központtá alakítva azt. Amíg azonban nem jut el az ingatlanfejlesztés fázisáig, addig az üzleti siker a napos órák számától fog függeni, hiszen a tóból csak strandidőben lehet pénzt kivenni.Így legalább lesz egy ember az országban, akivel tényleg izgalmas lesz az időjárásról beszélgetni.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.