Egy skóciai falu lakosai láthatósági mellénybe öltözve, hajszárítókkal akarják elijeszteni a gyorshajtókat

2017 február 25., szombat 8:49

A Skócia észak-keleti részén lévő Moray megyében van egy falu, Hopeman. Mint a világon olyan sok falu, amin főút halad át, Hopeman is küszködik azzal a problémával, hogy az autósok nem igazán lassítanak le, mikor áthaladnak a településen.

Hopeman lakosai szerint gyakran 90-100 km/ó sebességgel hajtanak át a falun.

A lakosok több bejelentést is tettek a rendőrségnek, azok viszont nem tudnak folyamatosan jelen lenni a faluban.

Ezért a helyiek pótmegoldáshoz folyamodtak: láthatósági mellényeket vesznek fel, és hajszárítókkal kiállnak az út mellé. A sebességmérő rendőröket utánozzák, Európa nyugati részén ugyanis használnak a rendőrök kézi traffipaxokat is, amik tényleg olyanok, mint a hajszárítók.

Az interneten sajnos nem találtam olyan képet a falusiakról, amiket legálisan használni tudnánk, úgyhogy lemodelleztem a dolgot a saját autóval, mellénnyel és hajszárítóval. Íme:

Elég rendőrös, mi? 100 százalék skót rendőr.

A helyieknek bejön a dolog, messziről ugyanis tényleg rendőröknek nézik őket a sofőrök, és lassítanak. A lakosok azt mondják, nem szeretik ezt csinálni, de ez még mindig kevésbé veszélyes, mint hagyni az autóknak, hogy 100-zal keresztülzúgjanak a falun, miközben mondjuk a helyi gyerekek épp iskolába mennek reggelente. (BBC)