Itt az új Nokia 3310, a félig okos, félig buta, de szupertartós telefon

TECH
2017 február 26., 17:17
comments 223

Vasárnap egy barcelonai mobilkonferencián bemutatták a Nokia egykori csodájának, a 3310-nek a felújított változatát. Ahogy azt már két hete ígérték, tényleg újra gyártják a készüléket, és csak kicsit néz ki másképpen, mint a 2005-ig gyártott eredeti:

Íme az új 3310. Fotó: nokia.com
photo_camera Íme az új 3310. Fotó: nokia.com

A telefont 18 ezer forint körüli áron lehet kapni, Nagy-Britanniában 49 font lesz.

A készülék könnyebb mint az eredeti volt, de nagyobb a képernyője, ám tapogatni ott nem érdemes, mert nem érzékeny. 

2,5G adatátvitelre képes, azaz lehet vele netezni, de jóval lassabban, mint a modern okostelefonokon, Facebookozásra meg videónézésre nem alkalmas. App-ok is alig futnak az operációs rendszerén.

Viszont beszélni bőven lehet vele. Több mint 22 óra társalgást bír feltöltés nélkül, és ha nem használják, akkor egy hónapig sem merül le, hiába van végig bekapcsolva.

A régi időkre tekintettel van rajta kígyós játék is.

Kamerát is kapott, igaz, csak 2 megapixeles képeket tud készíteni. 

A régről ismert kék és szürke színek mellett piros és citromsárga változatban is gyártják.

Az eredeti.
photo_camera Az eredeti.

Az eredeti 3310-ből 126 millió darabot gyártottak. Ebből biztosan kevesebbet fognak, a Nokia elsősorban a reklám kedvéért gyártja (mert közben új, igazi okostelefont is piacra dobnak), másrészt bíznak a nosztalgiázókban, meg azokban, akiknek kell egy póttelefon a gyakran lemerülő okos mellé. 

A régi 3310-esek tartósságát bizonyítja, hogy amikor kerestük az ország legrégebb óta működő mobilját, akkor a legtöbben ezzel a típussal jelentkeztek. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.