Itt az új Nokia 3310, a félig okos, félig buta, de szupertartós telefon

Vasárnap egy barcelonai mobilkonferencián bemutatták a Nokia egykori csodájának, a 3310-nek a felújított változatát. Ahogy azt már két hete ígérték, tényleg újra gyártják a készüléket, és csak kicsit néz ki másképpen, mint a 2005-ig gyártott eredeti:

Íme az új 3310. Fotó: nokia.com

A telefont 18 ezer forint körüli áron lehet kapni, Nagy-Britanniában 49 font lesz.

A készülék könnyebb mint az eredeti volt, de nagyobb a képernyője, ám tapogatni ott nem érdemes, mert nem érzékeny. 

2,5G adatátvitelre képes, azaz lehet vele netezni, de jóval lassabban, mint a modern okostelefonokon, Facebookozásra meg videónézésre nem alkalmas. App-ok is alig futnak az operációs rendszerén.

Viszont beszélni bőven lehet vele. Több mint 22 óra társalgást bír feltöltés nélkül, és ha nem használják, akkor egy hónapig sem merül le, hiába van végig bekapcsolva.

A régi időkre tekintettel van rajta kígyós játék is.

Kamerát is kapott, igaz, csak 2 megapixeles képeket tud készíteni. 

A régről ismert kék és szürke színek mellett piros és citromsárga változatban is gyártják.

Az eredeti.

Az eredeti 3310-ből 126 millió darabot gyártottak. Ebből biztosan kevesebbet fognak, a Nokia elsősorban a reklám kedvéért gyártja (mert közben új, igazi okostelefont is piacra dobnak), másrészt bíznak a nosztalgiázókban, meg azokban, akiknek kell egy póttelefon a gyakran lemerülő okos mellé. 

A régi 3310-esek tartósságát bizonyítja, hogy amikor kerestük az ország legrégebb óta működő mobilját, akkor a legtöbben ezzel a típussal jelentkeztek.