Kihallgatták a heidelbergi gázolót, nincs közvetlen nyoma terrorista szándéknak

külföld
2017 február 26., 16:05

Szombaton egy férfi autójával a járdán haladók közé hajtott Heidelbergben, majd késsel a kezében menekülőre fogta, de a rendőrök meglőtték.

Az esetről most több fontos részlet is kiderült. Az áldozatok közül egy 73 éves német férfi belehalt a sérüléseibe. Könnyebben megsérült egy 32 éves osztrák, és egy 29 éves bosnyák nő, mindketten heidelbergi lakosok. Korábban szó volt egy negyedik áldozatról is, de neki sikerült időben elugrania az autó elől.

A 35 éves elkövető szintén heidelbergi, egyetemista. Gyilkossággal és gyilkossági kísérlettel vádolják, de egyelőre nem tudják, hogy mi volt az indítéka.

A támadó direkt hajtott a gyanú szerint a gyalogosok közé. Kiszállt az autóból és megpróbált elrohanni, de több rendőr is üldözőbe vette. Egy rendőr lefújta gázzal, de tovább futott, és amikor hiába kiabáltak rá, és a nála kést sem dobta el, akkor meglőtték.

Vasárnap tért magához a műtéti altatásból, kihallgatták, de érdemi információt még nem közölt a nyomozókkal. 

A támadó büntetlen előéletű, és a rendőrség egyelőre sem terrorista, sem más szélsőséges szervezettel nem tudta kapcsolatba hozni. Az autót két héttel korábban bérelte ki. (france24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.