A PwC rontotta el az Oscar-borítékot

2017 február 27., hétfő 6:41

Már meg is van a felelőse az idei Oscar-átadó kínos-vicces pillanatának, amikor is már javában mondta a Kaliforniai Álom producere a köszönőbeszédet, amikor rájöttek, hogy igazából a Holdfény nyert: a PwC – írja a Financial Times.

Christopher Polk/Getty Images/AFP Fotó: Christopher Polk

A PwC egyike a négy nagy globális könyvvizsgáló-tanácsadócégnek, Magyarországon is jelen vannak, annyira, hogy ők írták a 2024-es magyar olimpia – a korrupciós kockázatokkal kapcsolatban feltűnően puhán fogalmazó – megvalósíthatósági tanulmányát (amit vagy négyszer adtak el a magyar kormánynak apróbb változtatásokkal, eredetileg még az alvállalkozóként bedolgozó Habony Árpád inputjait is felhasználták).

Mint a cég is írja Twitterén, 1936 óta ők számolják és összesítik a szavazatokat az Oscar-átadó előtt. A borítékot is ők adják a felolvasók kezébe.

A Financial Times Oscar-riporterének forrásai szerint most is a PwC adta a rossz borítékot a díjat átadó színészeknek, Warren Beatty-nek és Faye Dunaway-nek. Ami elég kínos, ha a cég eddig ezzel is a – könyvvizsgálatban különösen fontos – precíz és alapos munkáját próbálta domborítani. (Financial Times)