Júniusban Budapestre jön a Foo Fighters

Húsz év után visszatér Budapestre a Foo Fighters. Dave Grohl zenekara június 26-án a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.

A Foo Fighters maratoni koncerteket ad, aminek a gerincét a rockhimnusszá vált dalaik, köztük az Everlong, a Monkey Wrench, a My Hero, a Learn To Fly, az All My Life, a Best of You, a The Pretender, a Walk és a Something From Nothing alkotja – közölte a szervező Live Nation az MTI-vel.

A zenekart 1994-ben alapította a Nirvana dobosa, Dave Grohl, miután Kurt Cobain megölte magát. A Foo Fightersben Grohl gitározik és énekel, mellette Nate Mendel játszik basszusgitáron, Pat Smear gitáron, Taylor Hawkins dobo, Chris Shiflett pedig gitározik és vokálozik. A zenekar 1995-ben jelentette meg a debütáló lemezét Foo Fighters címmel, azóta még 7 albumot készített (a legutóbbi, a Sonic Highways 2014-ben jött ki).

A Foo Fighters 11 Grammy- és 4 Brit Awards zenei díjat kapott eddig, és több mint 25 millió lemezt adott el. A zenekar utoljára 1997 augusztusában lépett fel nálunk, akkor a Sziget fesztiválon. Idén a Roskilde Festivalról érkezik Budapestre. (MTI)