Brutálisan bezuhantak a beruházások

gazdaság
2017 február 28., 10:53
comments 119

Kijött a KSH jelentése arról, hogy a 2016 IV. negyedévében a nemzetgazdasági beruházások volumene 24 százalékkal elmaradt az előző év azonos időszakitól, ezen belül a költségvetési szervek beruházásai szűkültek nagyobb mértékben.

De egész 2016-ban a beruházási teljesítmény 20 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest, 2013 óta nem volt ilyen rossz a helyzet.

Forrás: ksh.hu
photo_camera Forrás: ksh.hu

Mint írják, a nemzetgazdasági ágak többségében csökkent a beruházások volumene, de az EU-s források által kevésbé érintett területeken volt növekedés (éves szinten a feldolgozóiparban 7, a kereskedelemben, gépjárműjavításban 10 százalékkal).

Pedig Matolcsy György jegybankelnök éppen ma beszélt arról a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitóján, hogy Magyarország „beállította az egyensúly és növekedés képletét”.

Részletek a KSH oldalán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.