Egy orosz monarchista majdnem vásárolt hazájának egy csendes-óceáni gyarmatot

külföld
2017 február 28., 09:48
comments 52

Kevésen múlt, hogy Oroszország a Csendes-óceán gyarmatosításába kezdjen. A multimilliárdos Anton Bakov, aki egykor parlamenti képviselő is volt, most pedig az obskúrus törpepárt, az Orosz Monarchista Párt vezetője találta ki, hogy

megvásárol három lakatlan szigetet a mikronéziai törpeállamtól, Kiribatitól,

hogy aztán ott kitűzhesse az orosz birodalmi zászlót. Magyarán, gyarmatosításra készült, és már az ajánlattételig is eljutott.

350 millió dollárt ajánlott a három lakatlan atollért. De Kiribati kormánya

legyilkolta az álmait,

február 24-én a külföldi befektetésekkel foglalkozó kormánybizottság visszautasította ajánlatát. A jelek szerint azt kifogásolták, hogy Bakov átmeneti szuverénnek nevezte volna ki magát a területen, ahova szerinte amúgy nem sok orosz költözött volna, mert az oroszok szerinte nem bírják a trópusi klímát. (Via The Moscow Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.