Másodfokon, jogerősen is elítélték a röszkei zavargás vádlottjait

2017 február 28., kedd 13:25
183

A Szegedi Törvényszék jogerősen elmarasztaló ítéletet hozott a 2015 őszén a röszkei közúti átkelőnél történt tömegzavargás miatt indult per vádlottjai ellen.

Migránsok a Horgos-Röszke szerbiai oldalán 2015. szeptember 16-án, amikor magyar rendőrök könnygázt és vízágyút is bevetettek a határ magyar oldaláról az őket dobálókkal szemben (Fotó: Sóki Tamás / MTI)

A bíróság tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépésének bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat. A perbe fogott emberek között volt egy idősödő, beteg nő (a korábban terrorizmus vádjával 10 év fegyházra ítélt Ahmed H. anyja), egy bottal járó és egy kerekesszékes férfi is.

Hat férfit 1 év 2 hónap börtönbüntetéssel sújtott a bíróság, őket 4 évre kiutasítva Magyarország területéről. A hetedrendű vádlott – aki az átkelőnél megafonon keresztül is beszélt a tömeghez – 2 év börtönt kapott a 6 év kiutasítás mellett. A 10 vádlottból csak ő, Yamen A. jelent meg, ő sírva fogadta az ítéletet – írja az Index.

A törvényszék ezzel enyhítette az első fokon kiszabott 3 éves szabadságvesztés büntetést.

Az ügy rossz egészségi állapotú három vádlottját egy év felfüggesztett börtönre ítélték. (MTI, Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt