Egy hetet töltött egy mészkőszikla közepén francia művész, aki szerdán szabadult ki

MŰVÉSZET
2017 március 01., 16:19

Abraham Poincheval egy hetet töltött egy mészkősziklában, amit egy múzeum közepén állítottak ki. A francia művész szerdán szabadult, ahogy az várható volt, csak segítséggel tudott mozogni. 

link Forrás

Poincheval korábban heteket töltött egy döglött medvében és hosszabb időt töltött egy oszlop tetején is. Korábbi performanszairól korábban részletesen is írtunk, érdemes azokat elolvasni. 

photo_camera Joel Saget/AFP

A művész hónapokat töltött azzal, hogy felkészüljön fejben és testben is a kihívásra. A mészkőbe apró járatokon át jutott be a levegő, a szívritmusát pedig folyamatosan figyelték, valamint egy vészhívórendszert is telepítettek, amin jelezhette volna, ha bajban van.

A tizenkét tonnás sziklát elhagyó Poincheval hamarosan tojásokra fog ráülni egy hétre, hogy kikeltse azokat. 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.