Putyin rácsodálkozott, hogy mennyit doppingolnak az orosz sportolók

külföld
2017 március 01., 12:23

Vlagyimir Putyin szerdán elismerte, hogy az orosz doppingellenes rendszer nem tudta kiszűrni azokat a sportolókat, akik teljesítménynövelő szerekkel csaltak a nemzetközi versenyeken. Az orosz elnök szerint megalapozottak azok az állítások, miszerint doppingolás áthatja az orosz sportéletet.

Fotó: AFP/Sputnik/Aleksey Nikolsky
photo_camera Putyin szemlétv tart Krasznojarszkban -  Fotó: AFP/Sputnik/Aleksey Nikolsky

Az orosz elnök a szibériai Krasznojarszkban a 2019-es Téli Universiade szervetőinek találkozóján teljesen elfogadhatatlannak nevezte, hogy csődöt mondott az orosz doppingellenes rendszer. Hozzátette, hogy Oroszország együttműködik a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökséggel (WADA), valamint nagyon hatékonynak nevezte azt a doppingellenőrző rendszert, amelyet a moszkvai állami egyetemen fejlesztettek ki.

Putyin mostani rácsodálkozása azért fura, mert tavaly a WADA egyik jelentése megállapította, hogy az orosz állam több ezer orosz sportolónak segített megváltoztatnia doppingtesztjüket. (The Moscow Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.