Bezárta három üzemét és kivonult Magyarországról egy autóipari cég

Tavaly nyáron még bővíteni akart, mostanra inkább úgy döntött, hogy elhagyja Magyarországot az autóbelsőket, üléshuzatokat gyártó Prevent Premium & Interior Kft.

A cég három nyugat-dunántúli üzemének bezárásával több mint 300 dolgozót küldött el. A Facebookon tőlük egy volt munkatárs versével búcsúzott el a kft. 

Az okokról a társaság bosnyák és román ügyvezetőjének távolléte miatt későbbre ígértek választ - írta a Napi.hu. 

Horváth László, Lenti polgármestere (Fidesz-KDNP) az MTI-nek azt mondta: náluk mintegy száz dolgozót foglalkoztatott a cég, tavaly nyáron még további százfős bővítéshez kért önkormányzati segítséget. Ezek után főként váratlan volt, hogy február elején bejelentették: a teljes magyarországi tevékenységüket beszüntetik, a gépeket Bosznia-Hercegovinába telepítik át, a telephelyeket pedig eladják, de nem igényelték már azt sem, hogy a korábbiakhoz hasonlóan munkahelymegtartó támogatásban részesüljenek.  

A városvezetés próbált más cégeket Lentibe csábítani, hogy telephelyet létesítsenek, de egyelőre csak egy hasonló profilú, a horvátországi Varasdon működő cég ajánlotta fel, hogy más magyar munkavállalóihoz hasonlóan Lentiből is szállítana dolgozókat a közeli horvát városba.  

A cég honlapján található tájékoztatás szerint a több mint 20 éves autóipari tapasztalattal rendelkező Prevent Premium & Interior Kft. a Prevent csoport tagja, telephelyei Magyarország mellett Horvátországban, Bosznia-Hercegovinában, Németországban, Ausztriában, Romániában, Oroszországban, Szlovéniában és Brazíliában is megtalálhatóak.

Magyarországi üzemeiben minőségi bőr, műbőr és szövetanyagból készítette termékeit, 2014-től repülőgépekbe való kartámlákat is gyártott. Megrendelői között volt az Audi, a BMW, a Daimler, a Nissan, az Opel és a Rolls Royce.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.