A francia jobbközép elnökjelöltje kiszáll, ha vasárnap nem lesznek elegen

külföld
2017 március 03., 12:04
comments 60

A francia jobbközép republikánusok elnökjelöltje lehet, hogy hétfőn már feladja a küzdelmet. Legalábbis ezt mondta Francois Fillon egyik munkatársa a Politicónak.

Az illető azt mondta, hogy ha Fillon vasárnapi kampányrendezvényén nem érzi azt, hogy elég nagy és határozott tömeg támogatja, akkor kiszáll.

Fillon nehéz helyzetben van, szerdán ugyanis bejelentette, hogy vádat emeltek ellene. A vád szerint több mint 800 ezer eurót fizetett ki "parlamenti asszisztensként" feleségének, olyan munkákért, amiket Penelopé Fillon feltehetően nem végzett el. Francois Fillon március 15-én áll bíróság elé.  

Fillon egy kampánygyűlésen (AFP PHOTO / Eric FEFERBERG)
photo_camera Fillon egy kampánygyűlésen (AFP PHOTO / Eric FEFERBERG)

A bejelentés óta a stábjából sokan lemondtak, és a pártján belüli támogatottsága is hatalmasat zuhant.

A Fillon-közeli ember azt mondta a Politicónak, hogy a jelölt úgy érzi, hogy a hatóságokkal képes megküzdeni, de a saját pártjával szemben már nem tud menni. (politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.