Egy jófej apuka révén 24 millió dollárt kaszált a Snapchat tőzsdei bevezetésén egy kaliforniai gimnázium

gazdaság
2017 március 3., 11:28
comments 46

Hatalmas sikernek bizonyult a héten a Snapchat tőzsdére menetele: a részvénykibocsátás 3,4 milliárd dollárt hozott a cégnek, aminek a piaci értéke így megközelíti a 24 milliárd dollárt, ami pedig a Twitterének a duplája. 

A siker egyik meglepetés-hasznonélvezője nem más, mint egy kaliforniai magán-középiskola, a Mountain View-beli Szent Ferenc Gimnázium: ide járt még 2012-ben egy testvérpár, Andrew és Natalie Eggers, akik imádták a Snapchetet. Az apukájuk, Berry Eggers véletlenül épp egy techbefektető cégnél, a Lightspeed Venture Partnersnél dolgozott, és látva a gyerekek lelkesedését, 500 ezer dollárt fektetett a bimbózó vállalkozásba, amit az alapítók akkoriban még a Stanford egyetem egyik kollégiumi szobájából futtattak. És ha már ennyire rajta volt, az apuka meggyőzte az iskolát, hogy fektessen egy kis pénzt a cégbe, a gimnázium vezetése pedig megfogadta a tanácsát, és az iskola fejlesztési alapjából szerény 15 ezer dollárt (4,4 millió magyar forintot) tolt a Snapchatbe. 

Most, a tőzsdei bevezetés után ezzel az 5 éve befektetett 15 ezer dollárral a gimi 24 millió dollárt (7 milliárd magyar forintot) kaszált. 

Szép? Szép. (BBC

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt