Mizsér Attila szerint meg kellett volna tartani az olimpiai népszavazást

POLITIKA
2017 március 03., 05:54
comments 114

A Magyar Nemzetnek adott interjút Mizsér Attila, egykori olimpiai bajnok, aki az olimpiai pályázaton dolgozó Budapest 2024 Zrt. sportigazgatója. 

Mizsér nagyon elkeseredett, amiért a kormány a budapesti pályázat visszavonásáról döntött, miután 266 ezren írták alá, hogy népszavazást szeretnének az olimpiáról.

Szerinte nem volt sportszerű a döntés, inkább ki kellett volna írni a népszavazást, és a kampányban meg kellett volna győzni az embereket. 

"Adja fel az ember? Sportember számára ez nem út. A politikában sajnos igen" - mondta.

Azt is mondta, hogy 

"Egy népszavazással nincsen semmi baj. Demokráciában élünk, bárkinek joga van kezdeményezni ilyen dolgokat."

Ugyanakkor dühös azokra is, akik a korrupciót, az egészésgügy és az oktatás problémáit szembeállították az olimpiával, ezek szerinte leegyszerűsített vagdalkozások voltak. (mno.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.