“Min-den-ki stró-man, Fel-csú-ton min-den-ki stró-man“ - énekelték a Panchoban az elkeseredett kispesti drukkerek

2017 március 4., szombat 21:28

"(...) Nos, ezek a gondolatok cikáztak a fejemben hazafele a kocsiban, sőt már a stadionból kifele, miközben a ‘csútra lassan leszálló alkonyban még a hátam mögül felhangzott egy-két elkeseredett “Min-den-ki stró-man, Fel-csú-ton min-den-ki stró-man“, és ez bár egy halovány mosolyt azért még az orcámra csalt, az a mosoly hamar keserűbe hajlott."

Remek beszámolót írt a legismertebb honvédos blog, a Csak a kispest egyik vezérszurkolója, aki szerint - mint a Fradi elleni hétközi kupameccsen - most hétvégén, a Videoton elleni rangadón is jól küzdött a csapat, és kevés kellett volna ahhoz, hogy ne sima 3-0-s vereség, hanem akár döntetlen körüli eredmény legyen a meccs vége.
Egyáltalán nem kell a sorok közt olvasni ahhoz, hogy érezzük, mintha a bíró kicsit megnyomta volna a hazai pálya felújítása miatt a felcsúti Panchoban játszó Videotont. 

A kék-pirosaknak kedvezett, hogy kiállították a honvéd védőjét, Ivan Lovricsot, 1-0-nál egy tizenegyest is kaptak, és több mezőnybeli szabálytalanságnál is a vendégeket sújtották az ítéletek. Marco Rossi edző annyira kiakadt a végére, hogy  a pályaedzőnek kellett őt szabályosan visszafognia, nehogy nekimenjen Andó Szabó játékvezetőnek. 

A szerző önkritikusan megjegyzi, jobb volt a Vidi, de pont annyival tolta meg őket a "szél", ami egyértelművé tette a végkimenetelt, pedig elég fontos meccsről volt szó: ezzel a fehérváriak visszaelőzték a Honvédot, és átvették a vezetést a tabellán. 

A kispesti ultrák és a felcsútiak között eddig sem volt felhőtlen a viszony, mióta Orbán Viktor alapítványa magáévá tette a honvédos legenda, Puskás Öcsi nevét; a kemény mag nem ritkán csak névrablóként emlegetik az akadémiai klubot. 

Mindenesetre George Hemingway, a Honvéd elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök kedélyesen eltrécseltek a meccs alatt a VIP-páholyban.