Trump nekilát a globális felmelegedés elleni harc felszámolásának

Donald Trump mosolyogva fogadja párttársai üdvözlését keddi évértékelő beszéde előtt a washingtoni Kongresszusban. Jim Lo Scalzo - Pool/Getty Images

Mivel a globális felmelegedés egy humbug, az ellene való küzdelemnek sincs értelme Donald Trump szerint, aki azt tervezi, hogy már jövő héten lazítja a káros anyagokat kibocsátó gépjárművekre vonatkozó szövetségi szabályokat. 

Elődje, Barack Obama azért léptetett életbe szigorításokat, mert az autók széndioxidkibocsátása jelentősen hozzájárul a globális felmelegedés gyorsulásához, és az elnök a környezetre kevésbé káros elektromos és hibrid autók gyártására akarta sarkallni a gyárakat. 

A keddre prognosztizált bejelentés végrehajtója és felelőse várhatóan Scott Pruit, Környezetvédelmi Hatóság (Environmenteal Protection Agency) új vezetője és Elaine L. Chai közlekedési miniszter lesznek, és ez csak a globális felmelegedés elleni harc leverésének kezdete lesz. 

Február végén 17 autógyár jelezte közös levélben Pruittnak, hogy a bevezetett szigorítás olyan anyagi terheket jelentenek a gyáraknak (200 milliárd dollár 2025-ig bezárólag), ami súlyosan megrokkantja az ipart 

A New York Times azt írja, a döntést hamarosan követi majd a leváltott demokrata adminisztráció egy másik fontos hagyatékának felszámolása, és a Trump oldalni fogja a széntüzeléssel működő erőművekre vonatkozó szigorított szabályokat is. (New York Times)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.