A nigériai kalózok szabadon engedtek nyolc túszt, miután kicsengették nekik a váltságdíjat

külföld
2017 március 05., 09:52
comments 60

A nigériai kalózok szabadon engedtek hét orosz és egy ukrán tengerészt, akiket még a múlt hónapban ejtettek túszul a BBC Caribbean nevű teherhajón. A matrózokat azután engedték szabadon, hogy a hajó tulajdonosa tárgyalt a kalózokkal. Pavel Butsay emberi jogi aktivista szerint a túszkorét váltságdíjat fizettek az emberrablóknak, de azt nem mondta el, mennyit. Az Interfax hírügynökség szerint a tengerészek már a frankfurti reptéren vannak, és a jövő héten térnek haza.

A nigériai partvidék számít az egyik legveszélyesebb területnek a Guineai-öbölben, mivel rengetek ott a kalóz, akik gyakran támadnak olajszállítókra, hogy aztán pénzt követeljenek a túszokért. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.