A nigériai kalózok szabadon engedtek nyolc túszt, miután kicsengették nekik a váltságdíjat

külföld
2017 március 5., 9:52
comments 61

A nigériai kalózok szabadon engedtek hét orosz és egy ukrán tengerészt, akiket még a múlt hónapban ejtettek túszul a BBC Caribbean nevű teherhajón. A matrózokat azután engedték szabadon, hogy a hajó tulajdonosa tárgyalt a kalózokkal. Pavel Butsay emberi jogi aktivista szerint a túszkorét váltságdíjat fizettek az emberrablóknak, de azt nem mondta el, mennyit. Az Interfax hírügynökség szerint a tengerészek már a frankfurti reptéren vannak, és a jövő héten térnek haza.

A nigériai partvidék számít az egyik legveszélyesebb területnek a Guineai-öbölben, mivel rengetek ott a kalóz, akik gyakran támadnak olajszállítókra, hogy aztán pénzt követeljenek a túszokért. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt