Egy egész házat készítettek el 3D-nyomtatóval egyetlen nap alatt

2017 március 6., hétfő 11:27
146

A San Francisco-i startup, a 3D nyomtatásban utazó Apis Cor a lakhatási piacon szeretne felfordulást okozni a térbeli nyomtatással: új fejlesztésük révén képesek 24 óra alatt kinyomtatni egy kisebb ház betonfalait. 

Az Apis Cor Oroszországban teszteli a fejlesztését, ahol helyi partnerek részvételével hoztak létre egy apró, 38 négyzetméteres házat. Ehhez egy különleges 3D-nyomtatót használnak, ami inkább tűnik darunak, mint egy nyomtatónak. A vállalat elmondása szerint betonkeveréket visznek fel ezzel, ami akár 175 évig a helyén maradhat. Miután kinyomtatták a falakat, kell még azért emberi segítség, mind a tetőt, mind az ablakokat és ajtókat még be kell illeszteni, bevezetni a vezetékeket és kifesteni a falakat. 

A vállalat elmondása szerint mindezt tízezer dollárért, azaz 2,9 millió forintért kivitelezik. A honlapjukra felkerült poszt szerint a messze legdrágább elemek az ablakok és az ajtók voltak. Saját elmondásuk szerint a technológia remekül jöhet, ha például egy természeti katasztrófa után hirtelen sok embert kell elhelyezni egy új helyen. További részletek az építkezésről az Apis Cor honlapján. (Quartz)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt