Megkezdték a kanyaró miatt elzárt makói kórház dolgozóinak beoltását

Egészségügy
2017 március 06., 16:07
comments 60
A járványügyi zárlatot jelzõ tábla a makói kórház bejáratán 2017. március 6-án. Március 4-én a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátóközpont makói telephelyén az egészségügyi személyzet körében kimutatott kanyarómegbetegedések miatt zárlatot rendeltek el a makói kórház fekvõbetegeket ellátó osztályain és sürgõsségi részlegén...MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
photo_camera A járványügyi zárlatot jelzõ tábla a makói kórház bejáratán 2017. március 6-án. Március 4-én a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátóközpont makói telephelyén az egészségügyi személyzet körében kimutatott kanyarómegbetegedések miatt zárlatot rendeltek el a makói kórház fekvõbetegeket ellátó osztályain és sürgõsségi részlegén...MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Hétfőn délután a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátóközpont munkatársai megkezdték a makói kórház dolgozóinak kanyaró elleni beoltását. Öt embernél mutatták ki a laboratóriumi vizsgálatok a betegség megjelenését, további hat dolgozót még vizsgálnak a szakértők. A betegek kezelést kapnak, jól vannak. 

A makói kórházban 420-an dolgoznak, közülük a tisztiorvosi szolgálat szakemberei az életkor és az oltási előzmények alapján választják ki azokat, akiknek be kell adni a vakcinát.

Négy újszülöttet ápolnak a kórházban, akik megkaphatják az ellenanyagot, amennyiben szükséges. A kórház járványügyi zárlat alatt áll, ameddig nem tudja ellátni alapvető funkcióit, a hódmezővásárhelyi kórházban látják el a makói intézmény betegeit. Csak a daganatos betegek operációit illetve a hosszabb előkészítést igénylő műtéteket hajtják végre Hódmezővásárhelyen, hogy addig is legyen kapacitás a makói páciensek ellátására.

 A tisztifőorvosi hivatal korábban jelezte már, hogy ha valaki influenzaszerű tüneteket, kiütéseket észlel magán, telefonon azonnal lépjen kapcsolatba háziorvosával, mielőtt másokkal kapcsolatba lép. A Romániából indult, az ország keleti felét fenyegető kanyarójárványról itt írtunk korábban. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.