Korrupció gyanúja miatt lemondott a 2024-es olimpiai pályázatokat értékelő bizottság vezetője

Frankie Fredericks lemondott a 2024-es olimpiai pályázatokat értékelő bizottság vezetéséről, mert korrupcióval gyanúsították meg.

Frank Fredericks volt namíbiai atléta (Fotó: Bertrand Langlois / AFP)

A négyszeres olimpiai ezüstérmes korábbi sprinterrel szemben a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban etikai vizsgálat indult, miután felmerült a gyanú, hogy pénzt fogadott el egy pénzügyi tanácsadótól 2009-ben, a 2016-os olimpia odaítélése előtt.

A namíbiai Fredericks határozottan állítja, semmi törvénybe ütközőt nem követett el, ehhez képest hétfőn előbb a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnél (IAAF) betöltött pozíciójáról mondott le, majd kedden jelezte, önként távozik az értékelő bizottság éléről, hogy a vizsgálatot nyugodtan lefolytathassák.

A testület az elkövetkező hetekben tesz látogatást Párizsban és Los Angelesben, a 2024-es olimpia rendezéséért versenyben maradt két városban, majd jelentést készít a szeptemberi szavazás előtt a NOB tagjainak. (MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.