Korrupció gyanúja miatt lemondott a 2024-es olimpiai pályázatokat értékelő bizottság vezetője

2017 március 7., kedd 13:34
147

Frankie Fredericks lemondott a 2024-es olimpiai pályázatokat értékelő bizottság vezetéséről, mert korrupcióval gyanúsították meg.

Frank Fredericks volt namíbiai atléta (Fotó: Bertrand Langlois / AFP) Fotó: BERTRAND LANGLOIS

A négyszeres olimpiai ezüstérmes korábbi sprinterrel szemben a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban etikai vizsgálat indult, miután felmerült a gyanú, hogy pénzt fogadott el egy pénzügyi tanácsadótól 2009-ben, a 2016-os olimpia odaítélése előtt.

A namíbiai Fredericks határozottan állítja, semmi törvénybe ütközőt nem követett el, ehhez képest hétfőn előbb a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnél (IAAF) betöltött pozíciójáról mondott le, majd kedden jelezte, önként távozik az értékelő bizottság éléről, hogy a vizsgálatot nyugodtan lefolytathassák.

A testület az elkövetkező hetekben tesz látogatást Párizsban és Los Angelesben, a 2024-es olimpia rendezéséért versenyben maradt két városban, majd jelentést készít a szeptemberi szavazás előtt a NOB tagjainak. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt