Ellenszakot indít a kormány az ELTE gender képzése miatt

2017 március 8., szerda 18:16
527

Balog Zoltán a nőnapra időzítette a bejelentését, hogy az Emmi szeptembertől családtudományi mesterképzést indít a Corvinus Egyetemen. A kormány így tiltakozik az ELTE-n induló gender szak ellen.

A miniszter a Tudományos Akadémián arról beszélt, hogy „nagyon sokszor olyan hamis tényekkel és beállításokkal etetnek bennünket, amiket vissza kell utasítanunk. Mi visszautasítjuk a társadalmi nemekről alkotott elképzeléseket, és a társadalmi szerepeket kutatjuk. Erre valók a család tanulmányok”.

A múlt héten az Emmi államtitkára, Rétvári Bence a gender szakról azt írta, hogy „a szak tartalma szemben áll mindazzal, amit a kormány értékvilága az emberről vall”. Ugyanakkor azt is kifogásolta, hogy „a szak gazdasági szempontból nem racionális, így joggal feltételezhetjük, hogy nem a munkaerőpiac igényeire reagálva hozták létre, és nem azért, hogy gyorsan és közvetlenül hasznosítható tudást kapjanak a hallgatók”.

Balog Zoltán beszédéből sajnos nem derült ki, hogy a családtudományi képzést milyen munkaerőpiaci igényre reagálva hozták létre. (Echo Tv)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt