Ugyan lehet verni a feleségeket, de Putyin szerint Oroszországban nagyobb szeretettel gondolnak a nőkre, mint bárhol máshol

külföld
2017 március 08., 13:30
comments 80

Alig egy hónapja minősítették pusztán szabálysértéssé a családon belüli erőszakot Oroszországban - abban az országban, ahol évente mintegy tízezer nő halálát okozza családon belüli erőszak -, de mivel március 8-a van, Vlagyimir Putyin köszöntőt mondott az orosz nők tiszteletére. 

Putyin szerint a nők titokzatos hatalom birtokában vannak, a rengeteg feladatuk teljesítése közben is lágyak, felejthetetlen és bájosak tudnak maradni, jóságot, szépséget, reményt és fényt hoznak a világba. 

Az elnök azt üzente az orosz nőknek, hogy „Büszék vagyunk rátok és szeretünk titeket.”, és azt is mondta, hogy a nők hordozzák magukban Oroszország igazi lelkét.

link Forrás

Annyira azért nem jó a helyzet. Az orosz hatóságok Moszkvában és Szentpéterváron is feministákat állítottak elő.

Az orosz médiában megjelent beszámolók szerint a biztonságiak hét aktivistát, köztük a Novaja Gazeta című független napilap két újságírónőjét állították elő a Kreml területén. Elvezették az újság fotóriporterét is.

A zöld füstfáklyákat meggyújtó feministák a Kreml falának a Sándor-kert felé eső szakaszán molinót akasztottak ki, amelyen azt követelték, hogy vessenek véget a 200 éve tartó férfiuralomnak. Az aktivisták az elnöki hivatalnak is otthont adó erőd területén felmutatott posztereiken azt is követelték, hogy Oroszországban minden hatalmat a nők kapjanak meg, valamint hogy az államfői és egyházfői hivatalt is a szebbik nem képviselői töltsék be.

Az RBK gazdasági lap szerint az akció résztvevőit később elengedték.

Oroszországban a nők napja munkaszüneti nap. Az ünnep alkalmából Dmitrij Medvegyev miniszterelnök rendeletben hirdette meg a nőpolitikai nemzeti stratégia kidolgozását. (HVG/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.