Az Origo fideszes propagandaoldal eltüntette az előző napi, momentumos lejáratócikk szerzőjét

politika
2017 március 09., 13:22
comments 212

Valami változott a tegnapi, leleplező cikknek álcázott origós (fideszes) lejárató anyagban.

Ez volt az a cikk, amivel Sarkadi Zsolt kollégám szerint bebizonyosodott, hogy „ha eddig a kormányzati lejáratómédia csak nyakig volt hajlandó elmerülni a szarban, mostanra szereztek oxigénpalackot és búvárruhát is, és ha kell, bármeddig lent maradnak”.

Zeroz3ro vette észre, hogy

tegnap és ma reggel még a Kormányinfón legtöbbször az első sorban ülő Kovács András jegyezte a művet, de most már csak simán az Origo.

Előtte

photo_camera Reggel még így nézett ki az origós cikk teteje

Utána

photo_camera Ma eltűnt a szerző

Ezzel vagy azt vallották be, hogy a cikket nem Kovács András írta, vagy csak neki is kínossá vált a politikai megrendelésre írt lejárató anyag. Egyik sem túl szerencsés.

Jobbra Kovács András, az Origo szerzője a mai Kormányinfón, balra Breuer Péter, akinek a műsorában Kovács is szerepelni szokott
photo_camera Jobbra Kovács András, az Origo szerzője a mai Kormányinfón, balra Breuer Péter, akinek a műsorában Kovács is szerepelni szokott

(Egyébként aznap a portál következő, szintén momentumos botrányról szóló vezető „hírét” is Kovács András jegyezte, annak – egyelőre még mindig – ő a szerzője.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.