Simicska fia szerint a 2018-as választás tétje az, hogy lesz-e a Jobbiknak kétharmada

2017 március 9., csütörtök 10:40
234

A Magyar Nemzet társügyvezetője, Simicska Ádám (a tulajdonos Simicska Lajos fia) meglepő interjút adott az ezerrel hirdetett új lapnak, a Zsúrpubinak, ami előrevetíti a lap stratégiáját a 2018-as választás kampányában.

A Zsúrpubi plakátja a Deák Ferenc téren

Simicska Ádám az interjúban arról beszélt, hogy a Fidesz nem olyan erős, mint ahogy mutatja, annyira nem, hogy nem is nyeri meg a választást. Sőt, mint fogalmazott:

„Azt gondolom, hogy a következő parlamenti választás igazi, valós tétje egyetlenegy dolog, mégpedig az, hogy Vona Gábornak sikerül-e megszerezni a kétharmadot.”

Az, hogy Simicska Lajos beállhat a Jobbik mögé, már az Orbánnal való szakítása után és azóta is többször felmerült, de ennek ennyire erős jele még nem volt.

Simicska Ádám szerint „a Fidesz valódi küzdelme abban merül majd ki, hogy a mandátumok egyharmadát meg tudják-e szerezni”, és mint mondja,

Vona Gábor „az egyetlen komolyan vehető jelölt”.

Arra a kérdésre, hogy szerinte igaz-e az a pletyka, hogy a Fidesz bevásárolta magát a baloldali pártokba és a baloldali médiába, azt mondta: „Igen, sőt az elmúlt hónapok történései alapján nem gondolom, hogy ez csak szóbeszéd.” (Zsúrpubi)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt