Simicska fia szerint a 2018-as választás tétje az, hogy lesz-e a Jobbiknak kétharmada

Média
2017 március 09., 10:40
comments 229

A Magyar Nemzet társügyvezetője, Simicska Ádám (a tulajdonos Simicska Lajos fia) meglepő interjút adott az ezerrel hirdetett új lapnak, a Zsúrpubinak, ami előrevetíti a lap stratégiáját a 2018-as választás kampányában.

A Zsúrpubi plakátja a Deák Ferenc téren
photo_camera A Zsúrpubi plakátja a Deák Ferenc téren

Simicska Ádám az interjúban arról beszélt, hogy a Fidesz nem olyan erős, mint ahogy mutatja, annyira nem, hogy nem is nyeri meg a választást. Sőt, mint fogalmazott:

„Azt gondolom, hogy a következő parlamenti választás igazi, valós tétje egyetlenegy dolog, mégpedig az, hogy Vona Gábornak sikerül-e megszerezni a kétharmadot.”

Az, hogy Simicska Lajos beállhat a Jobbik mögé, már az Orbánnal való szakítása után és azóta is többször felmerült, de ennek ennyire erős jele még nem volt.

Simicska Ádám szerint „a Fidesz valódi küzdelme abban merül majd ki, hogy a mandátumok egyharmadát meg tudják-e szerezni”, és mint mondja,

Vona Gábor „az egyetlen komolyan vehető jelölt”.

Arra a kérdésre, hogy szerinte igaz-e az a pletyka, hogy a Fidesz bevásárolta magát a baloldali pártokba és a baloldali médiába, azt mondta: „Igen, sőt az elmúlt hónapok történései alapján nem gondolom, hogy ez csak szóbeszéd.” (Zsúrpubi)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.