100 kilométert és több mint fél évet utazott a magyar gyerekek palackpostája, de célba ért

ÉLET
2017 március 10., 16:01
comments 62

A Piros Kakaó szervezet nyári gyerektáborának lakói (többek között Sz. Marci, B. Boró, Lea, Sisi, Marci, Olivér, Alíz és Fruzsi) PET-palackpostát hagyott az utókorra 2016. augusztus 18-án a Római-partról.

A palackot akár egy cápa is lenyelhette vagy egy fekete lyuk is beszippanthatta volna, de nem így lett. Egy kecskeméti szerelmespár, Niki és Zoli több mint fél évvel később és kb. 100 kilométerre a Római-parttól megtalálták és a benne talált levelet kirakták a hűtőre,

photo_camera Képek: Piros Kakaó 

és természetesen válaszoltak is rá:

„Kedves Piros Kakaótábor lakói! 2017.03.05-én megtaláltuk az általatok feladott palackpostát a dunaföldvári híd lábánál! Engem Nikinek hìvnak, 28 éves vagyok és épp a párommal voltunk kirándulni mikor rátaláltunk. Nagyon örültünk, amikor megtaláltuk, mert ilyen élményben még nem volt részünk. Legyen szép napotok, és ha megint arra jártok, küldjetek bátran megint egy palackpostát, hátha valaki olyan szerencsés lesz, mint mi és megtalálja. Üdvözlettel Niki és Zoli, Kecskemétről”

Hogy senki ne kételkedjen a hír valódiságában, Niki és Zoli dokumentálták a megtalálás pillanatát is:

Ahogy a Piros Kakaó Facebook-posztja alatti kommentekből kiderül, Marci nagyon boldog lett a hírtől. (Index

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.