Csalódott lengyelek randalíroztak Orbán Viktor Facebook-oldalán

2017 március 10., péntek 6:58
312

Csütörtök este nagy többséggel választották újra Donald Tuskot az Európai Tanács elnökének. Minden tagállam őt támogatta, kivéve hazáját, Lengyelországot. A lengyel kormány és Tusk között több fronton is komoly konfliktusok dúlnak, erről tegnap részletesen is írtunk

Tuskra szavazott Orbán Viktor is, ahogy a Fidesz európai pártcsaládja, az EPP is eljárt. Orbán számára azonban ez nem volt magától értetődő döntés, hiszen fontos európai szövetségese a Tusk ellen áskálódó Jaroslaw Kaczynski. Nem véletlen, hogy a szavazás után Kaczynski is arról beszélt, csalódást okozott számára Orbán Viktor magatartása, de tudja, hogy hatalmas volt a nyomás. 

Ennél viszont kevésbé bizonyultak megértőnek azok a lengyel kommentelők, akik máskor lelkendezi szoktak járni a magyar miniszterelnök Facebook-oldalára, csütörtökön viszont keserű csalódottságuknak adtak hangot, szerencsére többen is alighanem Google Translate segítségével. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt