Csalódott lengyelek randalíroztak Orbán Viktor Facebook-oldalán

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Csütörtök este nagy többséggel választották újra Donald Tuskot az Európai Tanács elnökének. Minden tagállam őt támogatta, kivéve hazáját, Lengyelországot. A lengyel kormány és Tusk között több fronton is komoly konfliktusok dúlnak, erről tegnap részletesen is írtunk

Tuskra szavazott Orbán Viktor is, ahogy a Fidesz európai pártcsaládja, az EPP is eljárt. Orbán számára azonban ez nem volt magától értetődő döntés, hiszen fontos európai szövetségese a Tusk ellen áskálódó Jaroslaw Kaczynski. Nem véletlen, hogy a szavazás után Kaczynski is arról beszélt, csalódást okozott számára Orbán Viktor magatartása, de tudja, hogy hatalmas volt a nyomás. 

Ennél viszont kevésbé bizonyultak megértőnek azok a lengyel kommentelők, akik máskor lelkendezi szoktak járni a magyar miniszterelnök Facebook-oldalára, csütörtökön viszont keserű csalódottságuknak adtak hangot, szerencsére többen is alighanem Google Translate segítségével. 

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.