Orbán kicsit eltompult a brüsszeli sajtótájékoztató végére, a Klubrádió számonkérésére csak pislogott

Orbán Viktor csütörtökön Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót. Mivel a brüsszeli EU-s intézményekből egyelőre nem olyan egyszerű kitiltani a kritikus lapok újságíróit, mint a magyar parlamentből, a miniszterelnököt az Index és a Klubrádió is tudta kérdezni.

Az Index azt kérdezte, hogy is van az, hogy az Orbán rokonaihoz köthető cégcsoportnak a Nemzeti Kereskedőház felé fennálló tartozását egy Mészáros Lőrinchez köthető cég veszi meg, de erre Orbán lényegében csak annyival tudott válaszolni, hogy elkezdte emlegetni az Index tulajdonosát.

A sajtótájékoztató végén a Klubrádió munkatársa visszautalt Orbán korábbi kijelentésére, amiben azt mondta, hogy a Soros György által támogatott civilszervezetek a magyar törvényekkel ellentétes munkát végeznek. A riporter arra volt kíváncsi, nem érzi-e úgy a miniszterelnök, hogy ilyen súlyos vádat csak bíróság fogalmazhatna meg, hatalomban lévő politikusként pedig ilyesmit akkor mondhatna csak, ha bizonyítani is tudja a kijelentéseit.

Orbán erre csak pislogni tudott. Néhány másodperces csönd után Havasi Bertalan kapott észbe, és lezárta a sajtótájékoztatót. Havasi a klubrádiósnak annyit válaszolt csak, hogy „ez meg az ön véleménye”.

A teljes sajtótájékoztatót itt lehet megnézni, a Klubrádió kérdése 32:08-nál kezdődik.