Orbán kicsit eltompult a brüsszeli sajtótájékoztató végére, a Klubrádió számonkérésére csak pislogott

politika
2017 március 11., 07:18
comments 258

Orbán Viktor csütörtökön Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót. Mivel a brüsszeli EU-s intézményekből egyelőre nem olyan egyszerű kitiltani a kritikus lapok újságíróit, mint a magyar parlamentből, a miniszterelnököt az Index és a Klubrádió is tudta kérdezni.

Az Index azt kérdezte, hogy is van az, hogy az Orbán rokonaihoz köthető cégcsoportnak a Nemzeti Kereskedőház felé fennálló tartozását egy Mészáros Lőrinchez köthető cég veszi meg, de erre Orbán lényegében csak annyival tudott válaszolni, hogy elkezdte emlegetni az Index tulajdonosát.

A sajtótájékoztató végén a Klubrádió munkatársa visszautalt Orbán korábbi kijelentésére, amiben azt mondta, hogy a Soros György által támogatott civilszervezetek a magyar törvényekkel ellentétes munkát végeznek. A riporter arra volt kíváncsi, nem érzi-e úgy a miniszterelnök, hogy ilyen súlyos vádat csak bíróság fogalmazhatna meg, hatalomban lévő politikusként pedig ilyesmit akkor mondhatna csak, ha bizonyítani is tudja a kijelentéseit.

Orbán erre csak pislogni tudott. Néhány másodperces csönd után Havasi Bertalan kapott észbe, és lezárta a sajtótájékoztatót. Havasi a klubrádiósnak annyit válaszolt csak, hogy „ez meg az ön véleménye”.

A teljes sajtótájékoztatót itt lehet megnézni, a Klubrádió kérdése 32:08-nál kezdődik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.