HONFOGLALÁS 2000: Szabályozni kell a népszavazás kezdeményezésének lehetőségét!

POLITIKA
2017 március 12., 14:13
comments 131

Most a népszavazásokról alkotott határozott véleményt a Honfoglalás 2000 egyesület, közleményüket változtatás nélkül közöljük: 

"HONFOGLALÁS 2000 EGYESÜLET: NEM! - A NÉPSZAVAZÁSOKRA

    A civil szervezet levélben kérte Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét, hogy saját hatáskörében javasolja: szülessen határozat, hogy ne lehessen alapos indok nélkül népszavazást kezdeményezni. Szabályozni kell a népszavazás kezdeményezésének lehetőségét! Egy-egy népszavazás 5-8 milliárd forintba kerül, ez az összeg a nyugdíjakra és egyéb költségvetési tételekre (egészségügy, oktatás, szociális ellátás, fejlesztés, stb.) fordítható lehetőségeket csökkenti. 
    Az Országgyűlés kötelezze a kezdeményezőket jelentős mértékű óvadék (kaució) letétbe helyezésére, melyet csak a sikeres népakarat kinyilvánítása esetén kaphatnak vissza. 
    Véget kell vetni annak, hogy egyes pártok, mozgalmak, netán magánszemélyek adatgyűjtés, politikai haszonszerzés céljából, mondvacsinált okokból referendumot kezdeményezzenek. Nem lehet lejáratni a népszavazás intézményét, a napi politikai hadszíntér eszközévé tenni. Kérjük, hogy az Országgyűlés fontolja meg, és dolgozza ki haladéktalanul a törvényt, hogy elejét vegyék a felelőtlen kezdeményezéseknek, pénzszórásnak.

Honfoglalás 2000 Egyesület - Szilvásy György

    Kiadó: Nemzeti Szociáldemokraták"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.