Meleg helyzet volt, de úgy tűnik, mégsem sért orosz törvényeket a Szépség és a szörnyeteg

külföld
2017 március 12., 13:46
comments 62
photo_camera A Szépség és a Szörnyeteg két sztárja, Dan Stevens és Emma Watson a film Los Angeles-i ősbemutatóján 2017. március 2-án. Jesse Grant/Getty Images

Elhárult minden akadály a Szépség és a szörnyeteg legújabb változatának márciusra tervezett oroszországi bemutatója előtt. Bár az orosz kulturális minisztérium 16+-os besorolással látta el a gyerekmesét, megállapításaik szerint betiltani nem kell a filmet, mert

nem propagálja a homoszexualitást.

Ez ugyanis Oroszországban tilos, szemben például a bestialitással, ami akár joggal fel is merülhetne a filmmel szemben. Mégiscsak egy parasztlány és egy fenevad szerelméről szól.

De nem ez a lényeg, hanem az, hogy az orosz kulturális minisztérium csinovnyikjai saját bevallásuk szerint kockáról kockára kielemezték a filmet homoszexuális propaganda után kutatva, miután arról értesültek, hogy az egyik karaktert, LeFeu-t a barátinál szorosabb szálak fűzhetik filmbéli legjobb barátjához, Gastonhoz. 

Volt okuk a gyanakvásra, hiszen a film rendezője Bill Condon határozottan állítja, hogy LeFeu és Gaston barátsága a Disney történetének első "exkluzívan meleg" pillanata, és pont azért került a filmbe, hogy az LGBTQ-közösség nagyobb szerepet kaphasson a filmvásznon. (Via The Moscow Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt