A másik tőzsdei Mészáros-cég részvényeit is megvenné egy titokzatos tőkealap, valamint Mészáros Lőrinc

gazdaság
2017 március 13., 14:46
comments 39

Megtörtént a nagy bejelentés Mészáros Lőrinc cégeinél:

a Konzum PE Magántőkealap megvenné az Opimus Nyrt. 10,53 százalékos részvénycsomagját.

Az alap Konzum-részvényekre adott ajánlata már korábban megjelent. Az Opimus és a Konzum részvényárfolyama is megbolondult, amikor kiderült, hogy Mészáros Lőrinc beteszi a lábát a cégbe.

Hogy ki vagy kik birtokolják a Konzum PE Magántőkealap befektetési jegyeit, azaz kinek a pénze van ebben, azt pontosan nem lehet tudni. Korábban Jászai Gellért azt állította egy interjúban, hogy eredetileg ő jegyezte őket, de az ilyen magántőkealapok tulajdonlása nem nyilvános, most már bárkinél lehetnek ezek a befektetési jegyek.

UPDATE:

Mészáros Lőrinc is tesz egy ajánlatot egy 7,47 százalékos Opimus-részvénycsomagra.

UPDATE 2:

Az is kiderül az Opimus honlapjáról, hogy a Konzum Nyrt. tulajdonában álló Konzum Management Kft. vesz egy 15,86 százalékos Opimus-részvénycsomagot.

Azt is bejelentették ma, hogy az a Konzum PE Magántőkealap megszerezte a Konzum Management Kft. 14 százalékos Opimus-részvénycsomagját. Ha megszerzi a 10,53 százalékos csomagot, akkor értelemszerűen 24,53 százaléka lesz a cégben, miközben Mészáros Lőrinc 16,9 százalékkal rendelkezik (UPDATE: amihez most hozzátesz még 7,47 százalékot, így neki is 24,37 százaléka lesz), a Status Capital nevű, szekszárdi fideszesekhez kötött cégnek pedig 8,38 százaléka van. De nem kizárt, hogy néhány 5 százalék alatti, így nem bejelentésköteles is csomag is a Mészáros-Jászai kör kezében van (mivel miután a két Buda-Cash-kötődésű offshore cég tőzsdén kívül eladta az Opimus részvénycsomagját, a vevők, azaz Mészáros és a konzumos cég csak kevesebb részvényt jelentettek be).

Ez eggyel ezelőtti tulajdonosi struktúra így nézett ki, most az változik, hogy a Konzum PE az Opimus tulajdonosa is lesz:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.