Ha valamiért kabalaállatot szeretnél, ne bízd Kubatov Gáborra a munkát

2017 március 13., hétfő 11:46
130

Tényleg mintha direkt csinálnák a Fradinál, hogy olyan kabalaállatot gyártanak, amit kapásból utálnak a szurkolók. 

Azzal kezdődött, hogy volt egy régi, ami akkor lett Fradi-sas, amikor Kubatov Gábor még maga is a tábor tagja volt. 

Fotó: Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül

Aztán már elnökként Kubatov gondolt egy nagyot, és új sast rendelt, ami modernebb és európaibb. 2015 áprilisban mutatták be azt, amiről azt gondolták, hogy a nemzetközi trendekkel összhangban könnyebben mozog, interakcióra és médiaszereplésre is képes. 

Süsülábú régi és kedves csirke új.

Az azonnal lecsirkézett Fradi-sast olyan ellenszenvvel fogadták a szurkolók, és röhögtek rajta az ellenfél drukkerei (Wintermantel Zsolt, Újpest fideszes polgármestere például önfeledten rúgdalta az ősi ellenség kabaláját Facebookon, beszívott Dr. Bubónak nevezve azt), hogy új pályázatot írt ki a Fradi egy másik kabalaállatra. 

Az ötlet az volt, hogy gyerekek rajzolnak majd a klub sportolóinak évszázados szárnyalását jelképező kedves sast. Miután leírták, hogy a mindenki számára jól ismert zöld sasok kifejezés eltéveszthetetlenül utal a tiszteletet parancsoló, egyben fiatalos erőt sugárzó sportolók sportszerűen harcias, tettre kész hozzáállására, már biztos volt, hogy remek munkák érkeznek majd. Így is történt, Gyárfás Tamás a következő évszázad összes kabalaállatát legyárthatta volna előre a rajzokból.  

Csőrmester nyert.

Az ebből készült egész alakos kabala pedig a Fradi ellendrukkerek minden álmát felülmúlta. Viszont a Magyar Jeti vállalati ünnepségeinek örök darabja lesz:

Nemcsak a meccsre Kubatov miatt nem járó lázadó fradisták körében, de a klub hivatalos honlapján is egységes gyűlölet fogadta szegény szőrös lábú, karmos lényt. 

Ha az volt a cél, hogy máris a csirkeszerű előző mellett álljanak ki a szurkolók, akkor az sikerült. 

Fotó: fradi.hu

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt