Ha valamiért kabalaállatot szeretnél, ne bízd Kubatov Gáborra a munkát

futball
2017 március 13., 11:46
comments 128

Tényleg mintha direkt csinálnák a Fradinál, hogy olyan kabalaállatot gyártanak, amit kapásból utálnak a szurkolók. 

Azzal kezdődött, hogy volt egy régi, ami akkor lett Fradi-sas, amikor Kubatov Gábor még maga is a tábor tagja volt. 

Fotó: Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül
photo_camera Fotó: Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül

Aztán már elnökként Kubatov gondolt egy nagyot, és új sast rendelt, ami modernebb és európaibb. 2015 áprilisban mutatták be azt, amiről azt gondolták, hogy a nemzetközi trendekkel összhangban könnyebben mozog, interakcióra és médiaszereplésre is képes. 

photo_camera Süsülábú régi és kedves csirke új.

Az azonnal lecsirkézett Fradi-sast olyan ellenszenvvel fogadták a szurkolók, és röhögtek rajta az ellenfél drukkerei (Wintermantel Zsolt, Újpest fideszes polgármestere például önfeledten rúgdalta az ősi ellenség kabaláját Facebookon, beszívott Dr. Bubónak nevezve azt), hogy új pályázatot írt ki a Fradi egy másik kabalaállatra. 

Az ötlet az volt, hogy gyerekek rajzolnak majd a klub sportolóinak évszázados szárnyalását jelképező kedves sast. Miután leírták, hogy a mindenki számára jól ismert zöld sasok kifejezés eltéveszthetetlenül utal a tiszteletet parancsoló, egyben fiatalos erőt sugárzó sportolók sportszerűen harcias, tettre kész hozzáállására, már biztos volt, hogy remek munkák érkeznek majd. Így is történt, Gyárfás Tamás a következő évszázad összes kabalaállatát legyárthatta volna előre a rajzokból.  

Csőrmester nyert.

Az ebből készült egész alakos kabala pedig a Fradi ellendrukkerek minden álmát felülmúlta. Viszont a Magyar Jeti vállalati ünnepségeinek örök darabja lesz:

link Forrás

Nemcsak a meccsre Kubatov miatt nem járó lázadó fradisták körében, de a klub hivatalos honlapján is egységes gyűlölet fogadta szegény szőrös lábú, karmos lényt. 

link Forrás

Ha az volt a cél, hogy máris a csirkeszerű előző mellett álljanak ki a szurkolók, akkor az sikerült. 

photo_camera Fotó: fradi.hu

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.