Medgyessy szerint túlzás, hogy a 4-es metró építésekor 167 milliárd tűnt el

2017 március 14., kedd 11:36
135

Medgyessy Péter volt kormányfő tagadta személyes felelősségét a 4-es metró beruházással kapcsolatos, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentésében kifogásolt szerződések megkötésében az Országgyűlés gazdasági bizottságának meghallgatásán kedden.

A metrópályázat és a döntések meghozatala 2005 áprilisa és 2006 májusa között zajlott, ő azonban már 2004 szeptemberében lemondott a miniszterelnökségről, és a beruházásban megjelenő tanácsadó cégben sem töltött be semmilyen pozíciót ekkor - mondta a volt miniszterelnök.

Szerinte a magyar kormánynak meg kell védenie az érdekeit Brüsszellel szemben ebben az ügyben, hogy minimális pénzt, vagy lehetőség szerint semmit ne kelljen visszafizetnie.

Medgyessy Péter kérdésre válaszolva elmondta, hogy „eléggé felzaklatott állapotban volt”, amikor az SZDSZ-szel kapcsolatban annak idején azt mondta, hogy a párt teli van korrupciós ügyekkel.

Medgyessy Demszky Gábor volt főpolgármesterről nem feltételezi, hogy bármilyen módon érintett lenne a korrupciós ügyben. A miniszterelnök azt mondta, ő nem tudja megállapítani, és az ügyészség dolga, hogy megmondja, volt-e korrupció a metróberuházásban. Medgyessy szerint az nagyon nagy túlzás, hogy 167 milliárd forint tűnt el, és az OLAF sem ezt állítja, hanem azt, hogy ekkora összegű szerződések lehetnek érintettek. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt