Medgyessy szerint túlzás, hogy a 4-es metró építésekor 167 milliárd tűnt el

POLITIKA
2017 március 14., 11:36
comments 134

Medgyessy Péter volt kormányfő tagadta személyes felelősségét a 4-es metró beruházással kapcsolatos, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentésében kifogásolt szerződések megkötésében az Országgyűlés gazdasági bizottságának meghallgatásán kedden.

A metrópályázat és a döntések meghozatala 2005 áprilisa és 2006 májusa között zajlott, ő azonban már 2004 szeptemberében lemondott a miniszterelnökségről, és a beruházásban megjelenő tanácsadó cégben sem töltött be semmilyen pozíciót ekkor - mondta a volt miniszterelnök.

Szerinte a magyar kormánynak meg kell védenie az érdekeit Brüsszellel szemben ebben az ügyben, hogy minimális pénzt, vagy lehetőség szerint semmit ne kelljen visszafizetnie.

Medgyessy Péter kérdésre válaszolva elmondta, hogy „eléggé felzaklatott állapotban volt”, amikor az SZDSZ-szel kapcsolatban annak idején azt mondta, hogy a párt teli van korrupciós ügyekkel.

Medgyessy Demszky Gábor volt főpolgármesterről nem feltételezi, hogy bármilyen módon érintett lenne a korrupciós ügyben. A miniszterelnök azt mondta, ő nem tudja megállapítani, és az ügyészség dolga, hogy megmondja, volt-e korrupció a metróberuházásban. Medgyessy szerint az nagyon nagy túlzás, hogy 167 milliárd forint tűnt el, és az OLAF sem ezt állítja, hanem azt, hogy ekkora összegű szerződések lehetnek érintettek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.