Orosz katonák tűntek fel egy egyiptomi légibázison

külföld
2017 március 14., 05:55
comments 93

A Reuters egyiptomi és amerikai diplomáciai forrásokra hivatkozva azt írja, hogy az orosz különleges erők katonái tűntek fel egy egyiptomi légibázison, nagyjából 100 kilométerre a líbiai határtól. A megfigyelők 22 orosz katonáról és orosz drónokról számoltak be.

Az orosz katonák valószínűleg azért tűntek fel épp itt, mert segíteni akarják Oroszország szövetségesét, Khalifa Haftar parancsnokot a líbiai polgárháborúban. Haftar rá is szorul erre, pozíciói ugyanis jelentősen romlottak egy március 3-i támadás után, akiben a Bengázi Védelmi Brigádok komoly olajkikötőket foglaltak el Haftar erőitől.

Az orosz és az amerikai védelmi minisztériumok nem kommentálták a Reuters értesüléseit, az egyiptomi kormány pedig tagadta, hogy idegen állam katonái lennének az országban. Igaz, orosz katonák már februárban jártak egy másik egyiptomi katonai támaszponton, és az egyiptomi kormány azt is letagadta. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.