Repülés közben robbant fel egy ausztrál nő fejhallgatója

baleset
2017 március 15., 08:46
comments 82

Az ausztrál repülésbiztonsági hatóságok mindenkit figyelmeztetnek arra, hogy ne használjanak akkumulátorral működő eszközöket repülés közben, miután ez egyik Pekingből Melbourne-be tartó járaton utazó nő arra ébredt, felrobbant a fejhallgatója. Amikor letépte magáról a fejhallgatót, az szikrázni kezdett, kigyulladt és megolvadt.

Fotó: BBC/ATSB
photo_camera Fotó: BBC/ATSB

A robbanás teljesen bekormolta a nő arcát, a keze pedig felhólyagosodott. A füstölgő fülest végül az egyik utaskísérő oltotta el egy vödör vízzel. A baleset miatt az út hátralévő részében a megégett műanyag és haj szaga terjengett a fedélzeten. 

A balesetről szóló jelentésben nem közölték, milyen típusú fejhallgatóról van szó, de arra gyanakodnak, hogy a lítium-ionos akkumulátor miatt robbanhatott fel. Tavaly egy Sydney-ből induló gépet kellett leállítani, miután az egyik poggyászban füstölni kezdett az egyik készülék akkumulátora.  (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.