Hat év alatt 415 milliárdnyi közpénzt tolt az Orbán-kormány a látványsportokba

sport
2017 március 16., 10:08
comments 153

2011-ben, immár hat éve vezette be a kormány a taót, vagyis azt a rendszert, hogy a nyereséges cégek adójukat látványsportokra (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda jégkorong) költhetik ahelyett, hogy befizetnék az államkasszába. 

Az elmúlt hat évben hatalmas összeg, 415 milliárd forintnyi közpénz vándorolt így a sportba, a 24.hu számításai szerint annyi, amennyit az állam egy év alatt a pedagógusok bérére, illetve négy év alatt háziorvosi ellátásra fordít. A családi pótlék éves összege ennél százmilliárddal kevesebb. 

A tao legnagyobb kedvezményezettje a foci, ahová 191 milliárdnyi támogatás vándorolt az elmúlt hat évben, de jön föl a kézilabda is, ami tavaly 26,4 milliárddal duplázott 2015-höz képest. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.