Hónapokra lezárják a ferihegyi reptér egyik futópályáját

közlekedés
2017 március 16., 04:46
comments 26

Emiatt ideiglenesen megnövekedhet a légiforgalom a IV., XIV., XV., XVII. kerületek felett. A pálya rekonstrukciója része a Budapest Airport 2020-ig terjedő fejlesztési programjának, amelynek keretében 2020-ig 5 milliárd eurót* fordít az üzemeltető különböző repülőtéri fejlesztésekre: ebből a pénzből épül az új utasmóló és új utasfelvételi pultok a 2B terminálon, bővül a repülőtéri szálloda, valamint a parkolók. (Via MTI)

*Az MTI hírében 5 milliárd euró szerepel, de elképzelhetőnek tartom, hogy ez elírás, és valójában vagy millióra, vagy forintra gondoltak.

UPDATE 9:12: Valóban elírták a számokat az MTI-nél. Az Index rákérdezett a reptérnél, ahol elárulták, hogy valójában 50 milliárd forintból fejlesztik a repteret.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.