Oroszbarát csoportot gyanít az Azem Vllasi elleni merénylet mögött a koszovói államfő

külföld
2017 március 16., 09:32
comments 15

Oroszországhoz lehet köze annak a Nép szeme nevű koszovói csoportnak, melynek egyik tagja, Murat Jashari néhány napja pisztollyal rálőtt Azem Vllasi egykori vezető koszovói politikusra, jelentette ki Hashim Thaci koszovói elnök.

Vllasit hétfőn támadták meg otthona előtt, a lövés a vállán találta el. A rendőrség három támadót azonosított, akiket el is fogtak. A lövést leadó Jashari a rendőrség szerint nem csak megsebesíteni, hanem megölni akarta a jelenleg ügyvédként ténykedő egykori vezetőt.

A rendőrség még semmit nem közölt a támadás hátteréről, megrendelőjéről vagy motivációjáról. Thaci szerint viszont Jashariék csoportja több olyan ügynökkel is kapcsolatban állt, akiknek közvetlen kapcsolatuk van Moszkvával.

Thaci szerint a csoport 26 ember ellen készült merényletre, szerinte ez alapján egyértelmű, hogy a szálak Szerbián keresztül Oroszországba vezetnek. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.